Rada imam nedelje. To so dnevi za obisk staršev in družinska kosila in naši pogovori konec tedna se vrtijo nekako takole:
Jaz: "Živjo! Kaj bo v nedeljo za kosilo?"
Roditelji: "Ne vem, kar boš skuhala!"
Ahhh. Stavek, ki bi si ga želela slišati vsak dan.
In kot moja vsakodnevna kuha tudi tale ni v liniji z rutino. Prejšnji vikend je mama ustvarila govejo juho, kar se je po mojem zadnjič zgodilo še kasneje kot njeno zgrešeno obdobje trajne.
Tokrat smo si dali duška s korenčkovo-krompirjevo juho, tuninimi steaki, rižem s pinjolami in brusnicami ter regratom s parmezanom (tisti z ignoranco do holesterola so ga zabiberili še s popečenim pršutom in trdo kuhanim jajcem). In za piko na i vrhunsko belo vino, darilo iz Avstrije.
V tolažbo: za sladico ni bilo nič spektakularnega. Ampak kdo ve, kaj se bo dogajalo naslednji vikend ...
ni kej, cimprej moram uletet do tebe in poskusit delcek teh mostrovin.. recept za korenckovo juhco bi mela ... resno mislim...
ReplyDeletelupcka
ej z veseljem :) in z veseljem. recept pa: haha, male tajne velikih mojstrov ... :)
ReplyDeletenjamiiiiiiiiiii :-)
ReplyDelete