28.3.10

Nedelja kot vsaka

Rada imam nedelje. To so dnevi za obisk staršev in družinska kosila in naši pogovori konec tedna se vrtijo nekako takole:
Jaz: "Živjo! Kaj bo v nedeljo za kosilo?"
Roditelji: "Ne vem, kar boš skuhala!"
Ahhh. Stavek, ki bi si ga želela slišati vsak dan.
In kot moja vsakodnevna kuha tudi tale ni v liniji z rutino. Prejšnji vikend je mama ustvarila govejo juho, kar se je po mojem zadnjič zgodilo še kasneje kot njeno zgrešeno obdobje trajne.
Tokrat smo si dali duška s korenčkovo-krompirjevo juho, tuninimi steaki, rižem s pinjolami in brusnicami ter regratom s parmezanom (tisti z ignoranco do holesterola so ga zabiberili še s popečenim pršutom in trdo kuhanim jajcem). In za piko na i vrhunsko belo vino, darilo iz Avstrije.
V tolažbo: za sladico ni bilo nič spektakularnega. Ampak kdo ve, kaj se bo dogajalo naslednji vikend ...

3 comments:

  1. ni kej, cimprej moram uletet do tebe in poskusit delcek teh mostrovin.. recept za korenckovo juhco bi mela ... resno mislim...
    lupcka

    ReplyDelete
  2. ej z veseljem :) in z veseljem. recept pa: haha, male tajne velikih mojstrov ... :)

    ReplyDelete