2.1.11

Naprej v novo leto

Srečno, veselo, zdravo in gurmansko perverzno 2001!
Za začetek en detox v obliki mineštre. Ne da bi ga potrebovala, ampak sede pa. In tokrat celo z receptom, ker tudi sama ne bi rada pozabila, kako mi je uspelo sčarati kaj tako okusnega. Skrivnost? Leftovers.

Sretna nova ... z mineštro.

Torej:
Na gheeju (ali pač putru ali olivcu) spražiš naselkjano šalotko, zeleno, kolerabo in ingver. Vržeš not (iz Indije prešvercano) kumino. Zaliješ z vodo, soliš, popraš, potreseš s kurkumo, not pa zabrišeš še korenje in sladki krompir. Ko zavre, streseš not rdečo lečo. Kuhaš kakšne četrt urice, da se leča skuha, nato spasiraš. Dodaš še testenine (jaz sem uporabila jajčaste svedrčke), svež peteršilj in timijan ter skuhaš na zob. Et voila!

No comments:

Post a Comment