27.12.10

Tis the season ...

... to be merry!
Pred nami je druga etapa praznikov in treba je poskrbeti za ustrezno kondicijo ali pa vsaj za zadostno zalogo za dostojno slovo od mahajočega leta. Denimo z: biscotti!


Zadeva je resna, kajti če ne prej, v teh dneh ugotovimo, koliko prijateljev in sorodnikov prav za prav imamo. Preveč. In biscotti so ena taka fajn zadeva, ker so blazno učinkoviti: par prijemov se odrazi v mnogo izdelkih.


Prvi korak je štruca, v katero lahko zamešamo vse po mili volji. Jaz sem se tokrat odločila za kombinacije fig in orehov, čokolade in mandljev ter raznoraznih adventnih začimbic. Če bi le imela še pistacije, brusnice, več čokolade ...


Nato sledi samo še peka, hlajenje, šniclanje in ponovna zapeka, et voila, božično-novoletno darilo za kratkočasenje ob kavi je nared. Če se komu da in ima čas (meni primanjkuje obojega), jih lahko po mili volji pomaka v raznorazne čokoladno-cukraste oblive ... Moji prejemniki bodo pač morali biti zadovoljni z malim.

No comments:

Post a Comment