15.7.13

Poletna pita in pica

Res ljubim pite, slane ali sladke. In v izobilju poletnega zelenja ni nič lažjega, hitrejšega in slajšega, kot so takšna kuharska ustvarjanja. Dokaj malo dela, velik uspeh, sploh za večje družbice.

Recimo špinačna pita ...




... ali pa bučkina pica - nekvašeno bučkino testo z dodatki po želji.




Želja? Še več tega, čim večkrat.

8 comments:

  1. Špinačna pita je pri nas vsaj enkrat na dva tedna.

    Me pa zanima kaj ti zmešaš v tole tvoje "nekvašeno" bučkino testo? Po fotki - bučke, jajca ...?

    ReplyDelete
  2. Pite so zakon. Pa štrudli. Joj. V testo pridejo pa olivno olje, jajca, moka, mocarela, parmezan in bučke. Najprej zgleda, ko da ne bo nič, potem pa kar nastane testo :)

    ReplyDelete
  3. Thanks, it also tasted awesome :)

    ReplyDelete
  4. Izgleda super! Se da dobiti kakšen recept?

    ReplyDelete
  5. da! za katero? obe sta iz moosewood kuharice :)

    ReplyDelete
  6. Oba sta mi všeč. Zgleda se bom morala prikopati do knjige.

    ReplyDelete
  7. Iskreno priporočam, res! To je moja biblija ameriške kuharije. Ki jo neizmerno ljubim. Pa s tem ne mislim na hamburgerje :) Ampak na do potankosti razvito vegetarijansko kuhinjo, ki jo zlahka prilagodiš za mesojedce, če želiš.

    ReplyDelete