31.3.10

Ena ta hitra


Včasih se mi mudi. Ampak glej ga zlomka, tudi v takih primerih me ne zapusti vnema po kuhariji, in takrat še kako prav pride taktika porabljanja ostankov. Tako sem pred dnevi v ponev zmetala skuhano lečo, ki se mi že nekaj dni vleče po hladilniku (lečnih polpetov imam za nekaj časa dovolj), nasekljan por, mariniran tofu (ad hoc miks tahinija, sojine omake, kardamoma in kokosovega mleka) in kislo zelje. Čudna kombinacija z okusnim izplenom. Nicht schelcht!

9 comments:

  1. Iz tvojga stanovanja je danes res dišalo :)

    ReplyDelete
  2. to je kriv un hud prezračevalni sistem našega bloka! :D

    ReplyDelete
  3. Skoraj sem uletela z vilco in nožem ;)

    ReplyDelete
  4. Skoraj sem uletela z vilco in nožem ;)

    ReplyDelete
  5. ej naslednjič lahko nardim dostavo na dom - skoz okno :)

    ReplyDelete
  6. Balkonska dostava d.o.o., naročila sprejemaš do katere ure?

    ReplyDelete
  7. Daj recept za lečine polpete. Jaz mam eno lečo v špajzu (rjavo), pa ne vem čisto točno kaj bi z njo. :) Pa še kak nasvet za zraven!

    ReplyDelete
  8. rjava je meni ful dobra v juhah ali v indijsko obarvanih jedeh ... za polpete pa je stvar navdiha :) mislim, da sem tokrat not vrgla nasekljan por in zmiksane pinjole pa moko, lahko bi dodala še jajce, pa se mi ni zdelo potrebno, se mi pa zdi, da bi bilo naslednjič bolje, če bi skuhano lečo še malo zmiksala. :)

    ReplyDelete