Medtem ko je večina sinoči spremljala oddajo Slovenija ima talent, sem jaz odkrivala druge talente Slovenije: jagode.
Po navdihu recepta z My Diverse Kitchen in seveda razpoložljivosti sestavin je nastalo tole:
Po navdihu recepta z My Diverse Kitchen in seveda razpoložljivosti sestavin je nastalo tole:
Ker jagod ni nikoli preveč, sem naredila kar dvojno maso. In sicer:
1.
1 skodelica (224 g) kamutove moke
1 skodelica polnozrnate moke
2 žlički pecilnega
1 žlička sode (ki je nisem imela, zato sem ta korak spustila - ups)
nekaj žlic čokolade v prahu
pol žličke soli
2.
100 g zmehčanega masla
100 g sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
3.
pol skodelice sirotke
pol skodelice sojinega mleka
jagode po lastni presoji
Zmiksaš sestavine iz druge skupine, nato dodaš vailijevo aromo. Posebej zmešaš sestavine iz prve kategorije. Postopoma dodajaš masleni mešanici, izmenično s tekočo mešanico iz skupine 3. Da ne bi slučajno preveč stepli.
Nadevaš v pomaščen pekač in po njem potreseš nakockane jagode. Potreseš jih s sladkorjem in rukneš v pečico na 200 stopinj za pol urice. Priporočam, da pokrijete s kakšno alu-folijo, da se jagodi ne zažgejo.
Ohladiš in ... et volia! Dober tek.
No comments:
Post a Comment